Martens juicht de veranderingen omtrent duurzaamheid in de keukenbranche al jarenlang toe. Daarnaast vinden wij dat wij een plicht hebben het goede voorbeeld te geven. Bij keukenbladen zijn er meerdere manieren om duurzaamheid te interpreteren. Hieronder aangegeven per soort blad. Tevens staat er een link naar onze collectie van keukenbladen in.

Een greenpanel keukenblad is de meest duurzame optie in verhouding tot CO2 uitstoot. Doordat de binnenkant van het blad grotendeels ”hol” is gelaten is er minder materiaal nodig, minder transportkosten nodig en dat alles voor dezelfde prijs als een normaal multiplex werkblad!.

Klik hier om het assortiment te bekijken.

Een keramieke werkblad is nagenoeg onderhoudsvrij, en heeft een zeer lange levensduur. Echter heeft dit blad doordat het gebakken wordt op een hoge tempratuur (veel) meer CO2 uitstoot vergeleken met Greenpanel.

Bekijk hier het assortiment

Composiet is met uitstek het meest populaire soort blad dat er momenteel wordt verkocht. Er zijn vele verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Het duurzame aan composiet zit in de levensduur. Composiet bestaat net als graniet grotendeels uit kwarts. Het grote voordeel van composiet is dat dit bladtype een samengesteld product is van mineralen, bindhars en pigmenten. Hierdoor is het blad niet poreus.

Bekijk hier het assortiment

Keukenbladen van graniet zijn puur natuur. Het steen wordt eerst gedolven waarna er een afwerking aan wordt gegeven. Het blad zelf is bijna onverwoestbaar. Echter is het blad zelf wel poreus. Met een gepolijste afwerking valt dit mee echter wanneer het blad gezoet of gevlamd is, moet u goed oppassen voor vlekken.

Bekijk hier het assortiment

De meest belangrijke eigenschappen van materialen in een handig overzicht.