Martens Keukens
Wij heten u van harte welkom in onze nieuwe showroom met ruime parkeergelegenheid langs de A9 bij de afrit Uitgeest. Deze inspirerende en digitale showroom is voorzien van de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen op keuken- en haardengebied.

Wij zijn 6 dagen per week geopend.
Maandag t/m vrijdag           9.00 tot 17.30 uur
Donderdagavond   17.30 tot 21.00 uur
Zaterdag  10.00 tot 17.00 uur

keukenwerkblad beton

Foto: dekkerzevenhuizen.nl     
Werkblad beton


Kiezen voor monumentaal design

Geen enkel keukenblad oogt zo robuust als dat van beton. Dat geldt zeker voor het monumentale blad van Dekker Zevenhuizen. Want dat is vervaardigd van écht gewapend beton, en vertoont dan ook alle kenmerken daarvan: de verschillende structuren, de haarscheurtjes en de lichte en donkere delen. Door zijn koele, strakke uiterlijk past deze massieve blikvanger in nagenoeg ieder designontwerp.

Praktische informatie
Het materiaal
Het betonnen werkblad is het aloude, bekende bouwmateriaal in een nieuwe toepassing. Cementgebonden kiezel, dus, dat in de fabriek in een speciale bekisting wordt gegoten. Die mal wordt precies volgens uw specificaties gemaakt, waardoor talloze vormen denkbaar zijn. Na een hardingsproces van twee of drie weken wordt het blad uit de bekisting gehaald, gepolijst en geïmpregneerd – en kant-en-klaar bij u thuis afgeleverd.

De betonnen keukenbladen van Dekker Zevenhuizen zijn standaard 4 cm dik, maar kunnen worden opgedikt naar 8 cm. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Tip:
Ook de achterwand, uw tafel en de vensterbanken kunnen van beton worden gemaakt. Om nuanceverschillen te voorkomen doet u er goed aan deze producten met het keukenblad mee te bestellen.

Belangrijkste eigenschappen
  • compleet met haarscheurtjes en lichte en donkere delen
  • robuuste uitstraling
  • veel mogelijkheden qua vorm, dankzij de mal
    ideaal voor moderne, minimalistische keukens
  • even hittebestendig als graniet*
*Hoewel beton redelijk hittebestendig is, zult u wel altijd met onderzetters moeten werken. Door te hoge temperaturen kan er namelijk een thermoshock ontstaan. Gebruikt u ook standaard een snijplank, want beton is van zichzelf redelijk krasgevoelig. Eveneens karakteristiek voor beton is de vlekgevoeligheid. Door zijn open structuur heeft beton immers een groter vochtopnemend vermogen. Daarom zijn vlekken onvermijdelijk. Maar die geven het blad alleen maar een uniek, doorleefd uiterlijk. Het zal nog wel regelmatig behandeld moeten worden met de meegeleverde bijenwas.

Onderhoud
Voor de dagelijkse reiniging kunt u het blad afnemen met water en zachte, groene zeep of een afwassopje. U doet er goed aan het vervolgens even na te drogen. Om uw blad lang mooi te houden zult u het moeten behandelen met bijenwas – in het begin wekelijks, na verzadiging nog met enige regelmaat. Deze was wordt standaard meegeleverd, compleet met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Ook ontvangt u bij aflevering van uw blad een boekje met aanwijzingen voor het gebruik en onderhoud.

Garantie
Op het betonnen blad van Dekker Zevenhuizen krijgt u 5 jaar garantie. Vlekken vallen daar echter niet onder.

Tip:
Wilt u uw keuken een ander gezicht geven, maar niet alles nieuw kopen? Vervang alleen uw aanrechtblad! Het blad is immers dé blikvanger in de keuken. U zult zien dat alleen al een werkblad van een ander materiaal of in een nieuwe kleur, uw keuken een heel andere uitstraling geeft. Informeer naar de mogelijkheden bij onze adviseurs.

Mocht u interesse hebben in een betonnen werkblad kom dan langs in één van onze showrooms en onze adviseurs maken geheel vrijblijvend een 3D-tekening en een offerte voor u.

Martens Keukens & Haarden, Oosterwerf 6, 1911 JB  Uitgeest, tel. 0251-312106
Martens Keukens & Haarden, Rijnstraat 117a, 1823 EC  Alkmaar, tel. 072-5202284


Informatie keukenwerkblad beton: dekkerzevenhuizen.nl