Martens Keukens
Wij heten u van harte welkom in onze showroom met ruime parkeergelegenheid langs de A9 bij de afrit Uitgeest. Deze inspirerende en digitale showroom is voorzien van de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen op keuken- en haardengebied. 

Wij zijn 6 dagen per week geopend.
Maandag t/m vrijdag           9.00 tot 17.30 uur
Donderdagavond   17.30 tot 21.00 uur
Zaterdag  10.00 tot 17.00 uur

haarden

"Laat u betoveren door het mooie vlammenspel" Als u een haard koopt, koopt u sfeer. Een koude en donkere winteravond wordt warm en licht met een knisperend haardvuur. Laat u betoveren door het mooie vlammenspel! Martens Keukens & Haarden heeft klassieke schouwen, knusse openhaarden, moderne RVS houtkachels, design inbouwhaarden en handgemaakte buitenhaarden. Naar keuze geschikt voor hout of gas, zowel voor open als gesloten haarden. Elke thuissituatie is anders en daar speelt Martens Keukens & Haarden vakkundig op in. Maximaal stookplezier gegarandeerd!

Onze adviseurs in onze showroom in Uitgeest helpen u graag bij het uitzoeken van de haard die bij u past. Vraag naar de vele mogelijkheden.

Martens Documentatie Haarden

“Een koud huis is een ongezellig huis”

Er is niets zo fijn als een aangenaam warme woning, zeker in de koude wintermaanden is het heerlijk om een kachel of haard aan te hebben die uw woning van warmte en sfeer voorziet. 

Kachels en haarden zijn er in verschillende uitvoeringen: gas gestookt, hout gestookt en pellets. 

Al deze modellen vindt u bij Martens Keukens & Haarden. 

Wij kunnen de gehele montage van uw haard en eventueel het rookgasafvoerkanaal voor u verzorgen. Van slopen tot stoken en maximaal stookplezier gegarandeerd!

Meer informatie over de verschillende haarden leest u in onze brochure Martens Documentatie Haarden.

Openhaarden

De traditionele openhaard is nog steeds te realiseren indien het ventilatie systeem van uw woning dit toelaat. Martens Keukens & Haarden kan een openhaard voor u samenstellen geheel naar uw wens en passend in uw interieur. Meer informatie over openhaarden leest u in onze Martens Documentatie Haarden.

Hout gestookte inbouwhaarden

De fraaie inbouwhaarden van Schmid zijn in vrijwel elke woning in te bouwen. Het vuur brandt achter glas. Dit heeft als voordeel dat het hout veel vollediger verbrandt en er meer warmte van vrijkomt. De trek in het rookgasafvoerkanaal is minder dan bij een openhaard waardoor het in de haard veel warmer wordt. De glasplaat gaat daardoor veel warmte uitstralen. Meer informatie over hout gestookte inbouwhaarden leest u in onze Martens Documentatie Haarden.

Hout gestookte kachels

Voor een hout gestookte kachel geldt hetzelfde principe als van de inbouwhaarden. Het hout brandt schoner en levert meer warmte dan bij een open vuur. Kachels hebben een andere uitstraling en nemen minder ruimte in beslag dan de hout gestookte inbouwhaarden. Meer informatie over hout gestookte kachels leest u in onze Martens Documentatie Haarden.

Gas gestookte inbouwhaarden

Gesloten gashaarden worden aangesloten met een concentrische afvoersysteem. Het vuur brandt achter glas en de zuurstof voor dit vuur komt via dezelfde buis de haard binnen als waar de rookgassen de haard verlaten. Hiervoor is het kanaal voorzien van een dubbele buis. Meer informatie over gas gestookte inbouwhaarden leest u in onze Martens Documentatie Haarden.

Pelletkachels

Een kachel die brandt op pellet korrels, geperst houtafval uit de industrie. De pellets worden in een voorraadbak gedaan in de kachel. De pelletkachel zal zichzelf voeden met deze pellets. Deze kachels zijn eenvoudig te bedienen en voorzien van thermostaat. De pelletkachel zal zelf de hoeveelheid te verbranden pellets afstemmen op de warmte van de ruimte waarin de palletkachel staat opgesteld. Meer informatie over pelletkachels leest u in onze Martens Documentatie Haarden.